14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puţin şase persoane au murit în urma cutremurului din Mexic

Cel puţin şase persoane au murit în urma cutremurului din Mexic

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurulului cu magnitudinea 8,1 produs vineri dimineaţă în largul coastelor Mexicului, scrie presa internaţională. Cinci dintre victime sunt din Mexic, iar a şasea din Guatemala.

Printre cele cinci persoane decedate în Mexic se află şi doi copii în oraşul Tabasco, potrivit Associated Press. Primarul din această localitate, Arturo Nunez, a spus că unul dintre copii a murit atunci când un zid s-a prăbuşit peste el. Al doilea copil a decedat în secţia de neonatologie a spitalului, după ce aparatele care îl ţineau în viaţă s-au oprit din cauza penei de curent electric.  Celelalte trei decese au fost în statul Chiapas, în San Cristobal de las Casas.

Preşedintele Guatemalei, Jimmy Morales, a transmis un mesaj prin intermediul televiziunii naţionale şi a făcut apel la calm. El a confirmat cu această ocazie şi faptul că o persoană şi-a pierdut viaţa în urma seismului.

Oamenii din Ciudad de Mexico au ieşit în stradă în pijamale când au început să sune alarmele după cutremurul care s-a produs imediat după miezul nopţii, a declarat un martor citat de Reuters.

Sistemul american de avertizare a tsunami-urilor a anunţat că seismul reprezintă o ameninţare potenţială de tsunami pentru mai multe ţări din America Centrală, inclusiv cele de pe coasta Pacificului din Guatemala, Honduras, Mexic, El Salvador şi Costa Rica. Aceştia ua transmis că încă se făceau evaluări privind situaţia în Hawaii, Guam şi alte insule din Pacific.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS