21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomâni, blocaţi pe aeroportul din Lisabona

Români, blocaţi pe aeroportul din Lisabona

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că Ambasada României în Republica Portugheză are în atenție situația cetățenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflați pe aeroportul din Lisabona.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat, în cursul nopții, la aeroport pentru discuții cu reprezentanții companiei aeriene și cu cetățenii români, se arată într-un comunicat transmis joi de MAE.

Potrivit acestuia, din informațiile obținute până la acest moment reiese că o parte dintre cetățenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

Reprezentanții companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineții pentru cetățenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative.

Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toți cetățenii români urmează să fie îmbarcați spre România.

Misiunea diplomatică română monitorizează cazul și menține contactul neîntrerupt cu compania aeriană și cetățenii români, acordând asistența consulară necesară, se mai spune în comunicatul MAE.

Vă reamintim că, la sfârşitul lunii august, vacanța a zeci de români a fost transformată în coșmar după ce au rămas blocaţi pe aeroportul din Lisabona. După ce zborul le-a fost anulat turiştii au stat mai bine de 30 de ore fără să știe ce se va întâmpla cu ei. Urmare a acestei situații, consulul general la Lisabona a fost revocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS