17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se va încălzi

Vremea se va încălzi

Meteorologii au anunţat că după furtunile de la sfârșit de săptămână, vremea se va încălzi în următoarele trei zile în toată țara, urmând ca joi temperaturile să atingă din nou 30 de grade Celsius în câteva regiuni.

Marți, vremea va fi răcoroasă, pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări în nordul şi centrul ţării, precum şi la munte, unde doar izolat va ploua slab. În restul ţării, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor avea valori de la 17…18 grade în depresiuni, până la 26…27 de grade în sud-vestul Olteniei.
La munte, vremea va fi răcoroasă, deşi valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară faţă de ieri. Cerul va avea înnorări şi va ploua slab, izolat ziua, iar noaptea pe arii extinse în Carpaţii Orientali, local în Carpaţii Meridionali şi izolat în Carpaţii Occidentali. Cantităţile de apă, izolat mai pot cumula în jurul a 15 l/mp, cu prec[dere în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificri cu prec[dere pe creste, în cursul nopţii.
La mare, vremea va fi relativ normală termic. Cerul va fi variabil, temporar mai noros. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate spre sfârşit. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 19 şi 23 de grade.

Miercuri vom avea o zi frumoasă, cu soare şi un vânt mai intens pe crestele montane. În estul ţării apar ceva înnorări şi o să plouă slab, mai ales după lăsarea nopţii. Va fi răcoare dimineaţa, iar la amiază vom avea de la 16 la 29 de grade, în sudul ţării, la Drobeta Turnu Severin. Vreme de plajă la mare, în continuare şi 24 de grade la Constanţa şi 22 de grade apa mării.

Joi se anunţă o zi foarte plăcută, cu soare şi un pic de vânt. Se încălzeşte şi la amiază temperatura atinge pragul de 30 de grade, la Drobeta Turnu Severin, Galaţi şi Călăraşi. În zona Dobrogei, maximele sunt ridicate, 29 de grade la Tulcea şi 27 la Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS