12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecretarul general al NATO condamnă ferm al șaselea test nuclear efectuat de Coreea de Nord

Secretarul general al NATO condamnă ferm al șaselea test nuclear efectuat de Coreea de Nord

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat ferm duminică al șaselea test nuclear efectuat de Coreea de Nord, pe care o acuză că are un ‘comportament destabilizator’, transmite dpa.

”Aceasta este încă o încălcare flagrantă a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, printre care rezoluția 2321 adoptată în noiembrie 2016. NATO este îngrijorată de modul de comportare destabilizator al Phenianului, ce reprezintă o amenințare pentru securitatea regională și internațională”, a afirmat Stoltenberg într-un comunicat.

El a cerut regimului nord-coreean să-și respecte obligațiile internaționale și să înceteze imediat toate activitățile nucleare și balistice actuale, într-o manieră completă, verificabilă și ireversibilă și să se reangajeze în dialogul cu comunitatea internațională. Coreea de Nord a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen. Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat că testul a fost un ‘succes total’. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc în 2006, 2009, 2013 și în ianuarie și septembrie 2016.

Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc în 2006, 2009, 2013 și în ianuarie și septembrie 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS