17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicul Burnei nu mai poate opera. Decizia Curții de Apel este definitivă

Medicul Burnei nu mai poate opera. Decizia Curții de Apel este definitivă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, că medicul ortoped Gheorghe Burnei – acuzat de mai multe fapte de luare de mită – nu va putea profesa în spitalele de stat, aşa cum a stabilit săptămâna trecută Tribunalul Bucureşti, informează realitatea.net.
Decizia de săptămâna trecută a generat nemulţumiri în rândul medicilor din Secţia de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie”, care au transmis că refuză orice formă colaborare cu doctorul Burnei, care ar putea reveni în unitatea medicală.
Medicul Gheorghe Burnei a scris pe Facebook, după ce instanţa a decis că poate profesa din nou, că nu a condiţionat niciodată actul medical, că banii lăsaţi de pacienţi fără ştirea sa erau folosiţi pentru a cumpăra mâncare cadrelor medicale care îi erau alături la operaţii şi că, prin decizia de a rămâne în ţară şi a opera a adus economii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, dar şi românilor care altfel ar fi fost nevoiţi să achite o parte din costul intervenţiilor făcute în străinătate.
Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut în 10 decembrie 2016 de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS