20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova: Amplă acțiune de protest, convocată pentru 17 septembrie

R. Moldova: Amplă acțiune de protest, convocată pentru 17 septembrie

Consiliul Marii Adunări Naționale, structură formată în timpul protestelor din septembrie 2015, a lansat miercuri un apel către cetățenii Republicii Moldova, chemându-i să participe la un protest masiv împotriva derapajelor guvernării la 17 septembrie, relatează Radio Chișinău, citat de Agerpres.
Cu această ocazie, organizatorii preconizează un marș până la sediul Delegației UE la Chișinău, precum și pichetarea sediului companiei publice Teleradio-Moldova.
La manifestația din 17 septembrie vor mai participa Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).
În ultimele luni la Chișinău au avut loc mai multe acțiuni de protest împotriva sistemului mixt de vot, promovat de Partidul Democrat și de Partidul Socialiștilor.
„Îndemn toți cetățenii, oriunde s-ar afla, să protestăm față de nedreptatea ce ni se face de către o guvernare hoață. După ce au capturat justiția și presa, după ce au jefuit rezervele valutare ale statului, după ce au sărăcit populația, ne fură și dreptul de a mai trăi și munci acasă, în siguranță și bunăstare, în bună înțelegere și pace, alături de familiile noastre”, se menționează în mesajul lansat de președintele Consiliului Marii Adunări Naționale, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Jurnal.md.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS