27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Pop îl sfidează pe premierul Tudose: A tipărit manualul de Sport pentru clasa a V-a

Ministrul Pop îl sfidează pe premierul Tudose: A tipărit manualul de Sport pentru clasa a V-a

Manualul de sport pentru clasa a V-a este gata, potrivit TVR, desi la alte materii elevii vor invata dupa un ghid, licitatiile pentru manuale fiind blocate. Mai mult, manualul a fost tiparit dupa ce premierul Mihai Tudose a catalogat drept o gluma anuntul ministrului Educatiei, Liviu Pop, despre faptul ca elevii vor avea manual de Educatiei Fizica.
Licitatia a fost castigata de Editura Didactica si pedagogica pe 18 august, iar pe 21 a inceput tiparirea. Profesorii de sport vor fi convocati, potrivit TVR, la inspectoratele scolare din tara pentru a fi instruiti cum sa predea orele de sport ca la carte.

Profesorii vor preda elevilor mai multe discipline de clasa a V-a dupa ghiduri pentru elevi, dupa ce au fost depuse 19 contestatii pentru 19 dintre manualele pentru noua programa scolara, a anuntat ministrul Educatiei, Liviu Pop. Ghidul va contine 296 de pagini si va acoperi toate materiile pentru care nu vor exista manuale la inceputul scolii, timp de opt saptamani de scoala.

Premierul Mihai Tudose a spus la aflarea vestii ca elevii vor avea manuale de sport: Sunt convins ca a fost o gluma. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS