8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasada SUA, îngrijorată de propunerile Ministerului Justiției de revizuire a sistemului judiciar

Ambasada SUA, îngrijorată de propunerile Ministerului Justiției de revizuire a sistemului judiciar

Ambasada SUA își manifestă îngrijorarea cu privire la propunerile Ministerului Justiției din 23 august de revizuire a sistemului judiciar și îndeamnă toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției.
„Statele Unite au luat cunoștință de propunerile Ministerului Justiției din 23 august cu îngrijorare pentru independența sistemului judiciar. Îndemnăm toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea instituțiilor sale”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA.
Potrivit sursei citate, Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România se bazează pe angajamentul față de valorile democratice, buna guvernare și consolidarea statului de drept, întrucât acestea sunt fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune.
„Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic și independent, precum și de procurori independenți care pot urmări activitățile infracționale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiție”, se precizează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS