10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministraţia Penitenciarelor sesizează Parchetul împotriva lui Gigi Becali

Administraţia Penitenciarelor sesizează Parchetul împotriva lui Gigi Becali

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a confirmat, ieri, cu prilejul unei scurte întâlniri, decizia de a sesiza în zilele următoare Parchetul împotriva fostului deţinut George Becali pentru infracţiuni de ultraj şi şantaj la adresa unui director de penitenciar.
George Becali riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani la care se va adăuga o majorare cu jumătate din pedeapsa aplicată pentru săvârşirea unei infracţiuni în stare de recidivă plus restul de pedeapsă rămasă neexecutată prin liberarea condiţionată.
Ex-deţinutul George Becali a intervenit într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat în mod explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul Victor Becali.
Ulterior George Becali a încercat să se disculpe folosind aceeaşi strategie care – deloc surprinzător – i-a mai adus şi alte condamnări penale. Sunt de notorietate încercările acestuia de a convinge judecătorii că persoana sechestrată ar fi intrat singură în portbagaj pentru a nu pata de sânge o banchetă extrem de sensibilă şi că mita ar fi o formă de premiere.

În acest context, ANP aşteptă şi o reacţie a ministrului Justiţiei în legătură cu abaterile disciplinare şi infracţiunile constatate la finalul anului 2016 la Penitenciarul Poartă Albă în legătură cu favorizarea unor deţinuţi – vip, printre care se numără şi acelaşi George Becali. În acest caz, ilegalităţile au fost deja constatate, dar sancţiunile se lasă aşteptate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS