12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolicitarea DNA privind urmărirea penală a ministrului pentru Relația cu Parlamentul a ajuns la Senat

Solicitarea DNA privind urmărirea penală a ministrului pentru Relația cu Parlamentul a ajuns la Senat

Solicitarea DNA privind încuviințarea urmăririi penale față de senatorul Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul, a ajuns luni la Senat, informează Agerpres. Biroul permanent al Senatului urmează să discute această cerere a DNA, vineri, la începerea sesiunii.
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut vineri sesizarea Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în perioada exercitării funcției ministeriale.
DNA spune că, în acest context, în perioada 20 — 31 iulie, Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul, cu intenție, a determinat-o pe Felicia Elena Pop, directoare de Cabinet a sa, să solicite membrilor comisiei de concurs Maria Alexandrescu și Mihai Cornel Zaharia subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă din data de 31 iulie.
La data de 28 iulie, Maria Alexandrescu și Mihai Cornel Zaharia au pus la dispoziția directoarei de Cabinet subiectele și baremele de corectare aferente probei scrise, știind că respectivele informații nu erau destinate publicității și că urmează a fi dezvăluite anumitor candidați ce urmau să susțină proba scrisă.
În aceeași zi, arată DNA, directoarea de Cabinet, Felicia Elena Pop, a dat candidaților agreați subiectele și rezolvarea lor. Pe lângă faptul că aceștia au avut acces la subiectele de concurs și la rezolvarea lor, fiind vădit favorizați față de ceilalți candidați, a reieșit că ei, potrivit înțelegerii, au și întocmit lucrările anterior examenului, iar în ziua examenului trebuia ca lucrările scrise în sala de examen să fie înlocuite cu cele ce fuseseră deja redactate acasă de către candidații favorizați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS