16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova: Maia Sandu a depus o plangere penală împotriva preşedintelui Dodon pentru "trădare de patrie"

R. Moldova: Maia Sandu a depus o plangere penală împotriva preşedintelui Dodon pentru „trădare de patrie”

Lidera Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sandu, va depune o plangere penala la Procuratura Generala pentru investigarea „actelor de tradare de patrie” comise de Igor Dodon, noteaza Radio Chisinau, citat de HotNews.ro.
Potrivit unei declaratii postate pe pagina de internet a PAS, „Igor Dodon, folosind functia de presedinte, obtinuta prin frauda si manipulare, pune in pericol independenta si suveranitatea R. Moldova, urmand o agenda straina intereselor cetatenilor acestei tari”.
In textul mentionat, partidul Maiei Sandu indica si motivele care au stat la baza formularii acestei acuzatii grave de tradare de tara la adresa actualului presedinte.
In primul rand, PAS subliniaza ca Igor Dodon se identifica deschis cu interesele Federatiei Ruse, devenind un ‘vasal’ al presedintelui rus Vladimir Putin, in loc sa promoveze interesele nationale ale Republicii Moldova.
De asemenea, Igor Dodon este acuzat ca „foloseste finantare obscura, din afara tarii, atat din off-shore-uri, cat si din Federatia Rusa pentru tot felul de activitati, … inclusiv pentru finantarea propagandei straine pe teritoriul Republicii Moldova”.
In acelasi timp, pentru rezolvarea conflictului din stanga Nistrului, Igor Dodon „promoveaza deschis solutii impotriva interesului national, cum ar fi „federalizarea” si ‘transnistrizarea” Republicii Moldova.
Declaratia PAS mai subliniaza ca Igor Dodon „submineaza prin actiuni iresponsabile si declaratii agresive relatiile cu vecinii si partenerii externi ai Republicii Moldova, in mod special cu Uniunea Europeana, Romania, Ucraina si SUA, astfel furand sansa cetatenilor moldoveni de a trai intr-un stat de drept si de a avea o viata mai buna”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS