8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac împotriva unor militari la Bruxelles: Agresorul era un belgian de origine somaleză

Atac împotriva unor militari la Bruxelles: Agresorul era un belgian de origine somaleză

Bărbatul care a atacat cu un cuțit trei militari, vineri seară, la Bruxelles, era un belgian de origine somaleză, fără antecedente legate de acte teroriste, a declarat sâmbătă parchetul federal belgian, informează AFP, citat de Agerpres. Atacatorul, născut în 1987, avea domiciliul la Bruges, în nord-vestul Belgiei, unde o percheziție a fost efectuată în timpul nopții, a adăugat într-un comunicat parchetul, care a deschis o anchetă pentru „tentativă de asasinat terorist”.

Înarmat cu un cuțit, agresorul a atacat pe la spate cu un cuțit trei militari în centrul Bruxellesului, „strigând Allah Akbar”, potrivit datelor furnizate de anchetatori.

Unul dintre soldați a ripostat deschizând focul. „Bărbatul a fost atins de două ori și a decedat la scurt timp după aceea la spital, în urma rănilor”, a detaliat parchetul, adăugând că atacatorul deținea de asemenea, în afară de cuțit, „o armă de foc care nu era reală și două exemplare de coran”.

„Bărbatul care a comis faptele este născut în 1987 și este un cetățean belgian de origine somaleză”, potrivit aceleiași surse, precizând că el „a sosit în Belgia în 2004 și a obținut cetățenia belgiană în 2015”.

„El nu era cunoscut pentru acte de terorism”, ci pentru o „agresiune și rănire în februarie 2017”, a declarat parchetul federal, care a sesizat un judecător de instrucție la Bruxelles specializat în materie de terorism.

Atacul a avut loc la scurt timp după ora 20.00 pe un bulevard din centrul capitalei belgiene, în apropiere de Grand Place, una dintre zonele unde patrulează militari înarmați din cauza amenințării teroriste din Belgia. Această prezență a fost întărită după atentatele din 22 martie 2016, care au făcut 32 de morți în capitala belgiană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS