21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScădere semnificativă a debitului Dunării în următoarea săptămână

Scădere semnificativă a debitului Dunării în următoarea săptămână

Debitul fluviului Dunărea va înregistra o scădere semnificativă în următoarea săptămână, până la valoarea de 2.900 mc/s, cu 1.500 mc/s sub media multianuală a lunii august, reiese din prognoza de specialitate, publicată joi de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), informează economica.net.
Conform specialiştilor, în intervalul 24-31 august, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi, mai întâi, în creştere pe sectorul Gruia – Tr. Măgurele, relativ staţionare pe sectorul Zimnicea – Giurgiu şi în scădere pe sectorul Olteniţa – Tulcea, iar ulterior, în a doua parte a perioadei analizate, în scădere pe tot sectorul.
La nivel general, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în prima parte a intervalului, până la valoarea de 3.300 mc/s, după care va scădea până spre 2.900 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).
În ceea ce priveşte prognoza pe râuri, valabilă pentru perioada 25-31 august, INHGA precizează că, în prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, cu excepţia unor râuri din nordul şi centrul ţării, unde vor fi în scădere uşoară.
În a doua parte a intervalului, debitele vor fi în scădere uşoară, iar în ultimele două zile sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din nordul, centrul şi estul, din cauza precipitaţiilor prognozate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS