8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Franţei: Aveţi tot dreptul să cereţi intrarea în Schengen, darEuropa Spaţiului Schengen nu funcţionează bine

Preşedintele Franţei: Aveţi tot dreptul să cereţi intrarea în Schengen, darEuropa Spaţiului Schengen nu funcţionează bine

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a declarat nemulţumit la Bucureşti de modul în care funcţionează zona Schengen în interiorul Uniunii Europene, el apreciind că este nevoie de o atitudine solidară a statelor membre şi de îmbunătăţirea controlului la frontiere. El a spus că România are dreptul să ceară includerea în spaţiul Schengen.
„Aveţi tot dreptul să cereţi intrarea în Spaţiul Schengen, (…) dar trebuie să fiu onest: Europa Spaţiului Schengen nu funcţionează bine, iar obiectivul meu este ca în următoarele luni să venim cu nişte reforme şi să vă asociem la aceste discuţii. Din acest punct de vedere vă arăt toată deschiderea pentru a recunoaşte eforturile pe care le-aţi făcut”, a spus Macron, potrivit Mediafax.
Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, împreună cu soţia sa efectuează joi o vizită în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS