8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Ambasada României la Berlin are în atenţie accidentul rutier produs în nord-vestul Germaniei, soldat cu rănirea mai multor românce

MAE: Ambasada României la Berlin are în atenţie accidentul rutier produs în nord-vestul Germaniei, soldat cu rănirea mai multor românce

Ambasada României la Berlin are în atenţie accidentul rutier produs în cursul zilei de 23 august 2017, în regiunea Bohmte-Leckermühle, Republica Federală Germania, anunţă MAE într-un comunicat.
„Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora. Potrivit informațiilor preliminare obținute de către misiunea diplomatică română de la autoritățile locale germane, printre aceștia se află şi cetăţeni români”, se arată în comunicat.
MAE precizează că operațiunile de identificare reprezintă un proces complex, aflat în desfășurare. În funcție de informațiile oficiale transmise de autoritățile locale, vom reveni cu date actualizate.
„Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, se mai precizează în comunicatul respectiv.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS