6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: 40 de cetăţeni români se aflau în autocarul răsturnat în Germania. Opt dintre răniţi au fost deja externaţi

MAE: 40 de cetăţeni români se aflau în autocarul răsturnat în Germania. Opt dintre răniţi au fost deja externaţi

MAE revine cu precizări şi susţine într-un comunicat că în autocarul răsturnat astăzi în Germania se aflau 40 de cetăţeni români din totalul de 49 de oameni aflaţi în mijlocul respectiv de transport.
„Până la acest moment, conform informațiilor furnizate de instituțiile medicale germane, 8 persoane de cetățenie română au fost externate după ce au primit îngrijiri de specialitate în regim ambulatoriu. Totodată, Ambasada României la Berlin a luat legătura cu angajatorul persoanelor implicate în accident, care a comunicat faptul că în autocar erau 49 persoane, din care aproximativ 40 cetățeni români. Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări. Reiterăm că procedura de identificare a victimelor de către autoritățile locale germane este în curs de desfășurare, MAE urmand să transmită informații actualizate pe măsura obținerii acestora”, se arată în comunicatul MAE.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514,  +49 30 21239516,  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS