6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Doi morți și cel puțin 25 de răniți în urma unui cutremur pe insula Ischia

Italia: Doi morți și cel puțin 25 de răniți în urma unui cutremur pe insula Ischia

Un cutremur cu magnitudinea 4 grade pe scara Richter a lovit aseară,  la ora 20.57, Insula Ischia. Două femei au murit la Casamicciola, în nordul micuței insule turistice și alte cel puțin 25 de persoane au fost rănite, dintre care 2 sunt în stare gravă, potrivit The Sun. Alte nouă persoane sunt date dispărute, iar mai multe clădiri au fost afectate.

Cu puțin după miezul nopții, protecția civilă a anunțat că un cuplu a fost scos în viață de sub dărâmături și că echipele de prim-ajutor depuneau eforturi pentru a salva trei copii în viață.
Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării.
Cutremurul a avut epicentrul situat la o adâncime de 10 kilometri la nord-vest de insulă. Unicul spital de pe insulă a fost lovit de mișcarea telurică și parțial evacuat, dar o structură provizorie a fost amplasată pentru a-i primi pe răniți. Mai multe zone ale insulei au rămas fără curent electric.
Mai mulţi voluntari ai Crucii Roșii ajută autoritățile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS