14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.600 de sinistraţi după cutremurul de pe insula Ischia

2.600 de sinistraţi după cutremurul de pe insula Ischia

Două victime, 25 de răniţi, 2.600 de sinistraţi şi sute de persoane la rând în porturi pentru a părăsi Ischia după cutremurul de magnitudinea 4 care luni seara, la ora 20:57, a lovit apele şi largul insulei.
Sunt circa 2.600 de sinistraţi, 2.000 la Casamicciola, 600 la Laco Ameno, în timp ce 1.051 persoane au părăsit deja insula. Acesta este un prim bilanţ realizat după cutremurul care a afectat Ischia luni seara de către şeful departamentului Protecţiei Civile, Angelo Borrelli, sosit pe insulă marţi dimineaţă.
„Au plecat peste o mie de persoane care voiau să părăsească insula, azi am organizat o structură de asistenţă pentru populaţie. Va fi o structură care va găzdui localnici din Casamicciola şi Lacco Ameno. După-amiază, echipe de tehnicieni vor merge să verifice hotelurile pentru a vedea nivelul de stabilitate, pentru a găzdui populaţia începând din această seară”.
La faţa locului se află echipe de salvatori sosite din Lazio şi din Toscana. În următoarele ore, „vom fi aici pentru a organiza maşina de asistenţă a populaţiei, apoi vom organiza structuri operaţionale pentru a gestiona situaţia de urgenţă. Corturi? Sperăm să putem folosi structuri de cazare”.
Maşina de asistenţă pentru populaţie a plecat deja, obiectivul este de a evita corturile şi de a folosi structuri de cazare de pe insulă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS