6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeremonie religioasă la Barcelona, în memoria victimelor atacurilor teroriste din Catalonia

Ceremonie religioasă la Barcelona, în memoria victimelor atacurilor teroriste din Catalonia

O ceremonie religioasă în memoria victimelor atacurilor teroriste din Catalonia este organizată, astăzi, la catedrala Sagrada Familia, iar oficialităţi de rang înalt sunt aşteptate să participe la eveniment, relatează site-ul agenţiei The Associated Press, potrivit Agerpres.

Cardinalul Joan Josep Omella, arhiepiscopul Barcelonei, va oficia slujba. Sagrada Familia, proiectată de arhitectul Antoni Gaudi, este un simbol al creştinătăţii în Europa. Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia, premierul spaniol Mariano Rajoy şi preşedintele regiunii Catalonia, Carles Puigdemont, vor participa la această ceremonie. Sâmbătă, familia regală a Spaniei a vizitat câteva victime ale atacului care sunt internate în spitale din Barcelona, a aprins lumânări pe bulevardul Las Ramblas şi a semnat o carte de condoleanţe la primăria din Barcelona. Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atacurilor cu vehicul comise în oraşele Barcelona şi Cambrils şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS