14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHaaretz: Arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz are legătură cu afacerile sale imobiliare din România

Haaretz: Arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz are legătură cu afacerile sale imobiliare din România

Arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz luni, în baza unor suspiciuni care includ frauda și spălarea de bani, are legătură cu un dosar în cazul lui în România, au indicat poliția și alte surse, scrie în ediția sa de marți cotidianul Haaretz.

În cursul audierii privind arestul preventiv al lui Steinmetz ce a avut loc luni la Tribunalul Rishon Letzion, ofițerul de investigații Avshalom Ahrak a afirmat că acuzațiile împotriva lui se referă, de asemenea, la presupuse infracțiuni în România. În martie 2006, Steinmetz a fost inculpat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România pentru complicitate la spălare de bani, trafic de influență și formarea unui grup infracțional organizat, împreună cu alți 13 suspecți, inclusiv Tal Silberstein.

Silberstein este acuzat de infracțiuni similare împreună cu Steinmetz. Silberstein este un fost consultant politic al premierului israelian Ehud Barak și — până la arestarea sa, luni — un consilier al cancelarului Austriei. Specialistul israelian în strategii electorale Moshe Klughaft a fost unul dintre principalii promotori de campanii politice din Israel din ultimul an și este cunoscut pentru campaniile sale agresive, uneori controversate, notează sursa citată.

Klughaft a condus campania partidului Habayit Hayehudi în 2013 și l-a ajutat pe președintele său, Naftali Bennett, să-și păstreze poziția de lider în cursul ultimelor trei alegeri primare. În acest an, el a lucrat cu Erel Margarit, candidatul Partidului Muncii, la alegerile primare, dar fără succes, ajutându-l să obțină 16% din voturi înainte să renunțe.

Biroul cancelarului austriac a confirmat faptul că Klughaft este responsabil pentru înregistrarea video controversată în care cancelarul austriac apare livrând pizza.

În ultimii câțiva ani, el a lucrat în afara Israelului, inclusiv la alegerile din 2016 din România, colaborând cu Partidul Social Democrat (PSD), scrie sursa citată. Potrivit unor surse, relațiile lui Klughaft cu Silberstein au determinat implicarea sa în colaborarea în campania pentru cancelarul austriac Christian Kern, precum și în alte campanii. Într-o scurtă conversație telefonică, Klughaft a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă și a precizat că nu discută despre clienții săi în mod public.

Steinmetz și Silberstein rămân în arest până vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS