16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Justiția se confruntă cu un număr mare de cazuri privind refugiații

Germania: Justiția se confruntă cu un număr mare de cazuri privind refugiații

”Se poate spune pe bună dreptate: situația este dramatică”, a afirmat Seegmueller într-un comunicat.

Peste un milion de refugiați din Siria, Irak și Afganistan au sosit în Germania începând din 2015. Situația a pus o presiune neobișnuit de mare pe instanțele judecătorești germane, care au acum ca sarcină să se pronunțe în cazuri referitoare la azil și expulzare.

Potrivit Asociației, numărul anual al cazurilor se va dubla pentru al doilea an la rând în 2017 și va ajunge la un total de 200.000.

În opinia lui Seegmueller, sunt două cauze esențiale ale actualei situații. În primul rând, mai mulți refugiați au început să facă apel împotriva notificării Biroului federal pentru migranți și refugiați de respingere a cererilor lor de azil. În al doilea rând, autoritățile judiciare se confruntă încă cu un mare deficit de personal, cu toate că numărul judecătorilor a crescut semnificativ în ultimele 18 luni, ajungând la un total de 2.000.

Robert Seegmueller consideră că, pe termen lung, ar fi nevoie de schimbări legislative pentru a atenua presiunea exercitată de problema refugiaților asupra sistemului juridic german.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS