11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCozile de la paşapoarte, motiv de plângere penală împotriva ministrului de interne Carmen Dan

Cozile de la paşapoarte, motiv de plângere penală împotriva ministrului de interne Carmen Dan

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) solicită ministrului de interne Carmen Dan (foto) să rezolve de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, se arată într-un comunicat al Federaţiei.

„De la începutul lunii august, în fata ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din străinătate în vacanță și doresc să își schimbe și documentele. Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgenta această problemă, FADERE va face plângere penală împotriva acesteia”, se precizează în comunicatul FADERE.

Este inadmisibil ca după 10 ani să spui că încă ești luat prin surprindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc să își înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obișnuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării. Este revoltător ca un cetățean român care vrea să își petreacă două săptămâni de concediu împreună cu familia, să își piardă jumătate din timp pe la ghișee, se mai arată în comunicat.

„I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situația de față poate fi un exemplu. După ce ai locuit câțiva ani într-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc a statului față de cetățean”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Bonurile de ordine se dau pe geam persoanelor care s-au trecut în prealabil pe o listă neoficială de așteptare (Foto: Lucian Anghel)
Bonurile de ordine se dau pe geam persoanelor care s-au trecut în prealabil pe o listă neoficială de așteptare (Foto: Lucian Anghel)

Şi la Serviciul de Paşapoarte Dolj este aceeaşi situaţie, oamenii fiind nevoiţi să vină de la ora 4.00 dimineaţa pentru a prinde un loc în faţă la ghişee, iar cozile sunt imense atunci când începe programul de lucru al Serviciului (ora 08.30).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS