9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliștii din penitenciare negociază cu premierul încheierea conflictului de muncă

Sindicaliștii din penitenciare negociază cu premierul încheierea conflictului de muncă

Liderii sindicali din penitenciare se vor întâlni cu premierul Mihai Tudose, principala temă de discuție fiind eliminarea discriminării salariale a angajaţilor din penitenciare şi acordarea majorării de până la 15% pe care militarii au primit-o deja. Președinții sindicatelor vor propune și găsirea unor soluţii la problemele  de fond ale sistemului penitenciar: deficitul de personal, precum condiţiile de lucru  şi asigurarea unui buget care să acopere funcţionarea și modernizarea penitenciarelor.
Sindicatele solicită modificarea statutului agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare, precum şi a legii pensiilor militare de stat, „recent afectate printr-o Ordonanţă de Urgenţă”.
De asemenea, reprezentanţii FSANP susţin că protestele angajaţilor din penitenciare – declanşate în 1 august – vor continua până la „obţinerea unor rezultate concrete în soluţionarea revendicărilor noastre”.
Marţi, sindicatele angajaţilor din penitenciare s-au întâlnit cu ministrul Justiţiei, Tudore Toader. La finalul discuţiilor, ministrul a anunţat că va coordona personal ANP, pentru a fi în legătură directă cu directorii de penitenciare, dar şi că a hotărât cu sindicatele să aibă întâlniri lunare, în prima zi de luni din fiecare lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS