14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesori cercetați pentru mai multe infracțiuni de corupție

Profesori cercetați pentru mai multe infracțiuni de corupție

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, desfășoară activități de urmărire penală într-o cauză privindu-i pe A.A. și I.M.E., profesori de economie, respectiv matematică, la un colegiu din Ploiești.

O persoană a formulat, pe 25.07 2017, denunț împotriva profesorului A.A. care, după susținerea examenului de corigență, a pretins acesteia și altor colegi câte 500 de lei, cu scopul de a-i promova la examen, sumă de bani care urma a fi remisă în data de 26.07.2017, la domiciliul profesorului.

La data de 26.07.2017, ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. — S.J.A. Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au prins în flagrant pe A.A. în timp ce primea suma de 1000 lei de la doi elevi cu scopul de a-i promova pe aceștia la examenul de corigență susținut în data de 25.07.2017 la disciplina predată de profesorul în cauză.

În cauză, s-a dispus efectuarea unei percheziții domiciliare, în urma căreia au fost identificate sumele de bani remise de martorul denunțător și de celelalte două eleve, cât și alte sume de bani, în total ridicându-se 6000 de lei în vederea continuării cercetărilor.

După realizarea activității de prindere în flagrant a profesorului, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul A.A. sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită în formă continuată.

De asemenea, s-a reținut că, în perioada 24-26.07.2017, suspectul I.M.E. a pretins și primit de la cinci elevi suma totală de 2000 de lei, promițându-le acestora că-i va ajuta să promoveze examenul de corigență la economie. Din această sumă, I.M.E. a oprit 500 de lei, iar 1500 i-a remis lui A.A. și a primit de la cel din urmă suma de 200 de lei pentru intermedierea activității.

I.M.E. este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), complicitate la dare de mită (cinci infracțiuni) și trafic de influență în formă continuată.

Cei doi inculpați au fost reținuți inițial pentru 24 de ore, iar ulterior s-a luat față de aceștia măsura controlului judiciar.

În cauză se efectuează cercetări și față de 6 elevi pentru săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită.

Pe parcursul activităților, s-a beneficiat de suportul de specialitate al I.G.P.R. — D.O.S. — Brigada Operațiuni Speciale Ploiești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS