24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO victimă a atentatelor de 11 septembrie 2001 de la New York, identificată după aproape 16 ani

O victimă a atentatelor de 11 septembrie 2001 de la New York, identificată după aproape 16 ani

Autoritățile din New York au identificat după aproape 16 ani rămășițele pământești ale unui bărbat ucis în atentatele comise de Al-Qaida la 11 septembrie 2001 la World Trade Center, relatează AFP, citată de Agerpres. Identitatea victimei nu va fi făcută publică, la solicitarea familiei, a precizat luni institutul medico-legal din metropola americană. Progresele obținute în extragerea ADN-ului și în ce privește tehnologiile de examinare au contribuit la identificare, menționează institutul.
Peste 2.750 de oameni au fost uciși în atacurile asupra turnurilor gemene de la World Trade Center, comise de membri ai Al-Qaida care au deturnat patru avioane, din care două au lovit cele două turnuri, unul o clădire a Pentagonului și unul s-a prăbușit în statul Pennsylvania. Până în prezent, s-a reușit identificarea a 1.641 din totalul de 2.753 de persoane ucise, în general pornind de la fragmente de os.
Identificarea anunțată luni este prima după o perioadă de peste doi ani, notează The New York Times.
„Munca pe care o continuăm este vitală pentru că fiecare nouă identificare poate aduce un răspuns familiilor afectate de o imensă pierdere”, a declarat pentru cotidianul american medicul legist șef al New York-ului, Barbara Sampson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS