24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul pregăteşte interdicţia cumulării pensiei cu angajarea la stat

Guvernul pregăteşte interdicţia cumulării pensiei cu angajarea la stat

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat marti ca Guvernul va propune o lege prin care sa interzica cumularea pensiei cu angajarea la stat, informează HotNews.ro. „Sa nu mai poata existe posibilitatea reangajarii pe acelasi loc, functie, in acelasi minister sau in alte ministere; oamenii trebuie sa se hotarasca, nu poti sa fii si salariat, sa ai si pensie. Daca te simti inapt de a continua munca atunci te pensionezi”, a declarat Tariceanu.
„Se va modifica legea astfel incat sa nu poata sa functioneze in acest sistem dual. Va veni un proiect de lege din partea guvernului, se poate modifica si ordonanta (OUG de vineri, care a modificat regimul pensiilor speciale – n.red.)
„Este o problema de a trece in inventariere aceste cazuri. Sunt in multe institutii ale administratiei centrale si locale astfel de persoane care cumuleaza pensia cu salariul. Masura trebuie luata pentru toata lumea, nu doar pentru cei care se pensioneaza acum”, a mai spus presedintele Senatului la finalul sedintei coalitiei de guvernare PSD-ALDE.
Reamintim ca presa a prezentat in ultimele saptamani nenumarate cazuri de tineri pensionari, mai ales din Ministerul de Interne, beneficiari ai unor pensii uriase, care ocupa si functii de conducere.
Aceasta interdictie a mai existat in trecut, fiind impusa de guvernul Boc. Guvernarea USL a desfiintat-o insa, premierul Mihai Tudose (la acel moment senator) fiind chiar unul dintre initiatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS