10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia elveţiană afirmă că sute de trupuri ale alpiniştilor dispăruţi în Alpi în ultimul secol ar putea ieşi la suprafaţă

Poliţia elveţiană afirmă că sute de trupuri ale alpiniştilor dispăruţi în Alpi în ultimul secol ar putea ieşi la suprafaţă

Poliţia elveţiană afirmă că sute de trupuri ale alpiniştilor dispăruţi în Alpi în ultimul secol ar putea ieşi la suprafaţă în anii următori, în condiţiile în care încălzirea globală micşorează gheţarii, notează The Guardian, citat de HotNews.ro.

Autorităţile din Alpi au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de rămăşiţe umane descoperite luna trecută, cel mai recent fiind găsit fiind trupul unui bărbat dispărut acum 30 de ani.

Echipele de intervenţie din Valea Saas din Cantonul Valais au fost chemate marţea trecută după ce doi căţărători care se retrăgeau după o ascensiune eşuată au văzut o mână şi două încălţări ieşind din gheţarul Hohlaub.

Salvamontiştii au petrecut două ore extrăgând trupul mumifiat, ei recuperând şi un inel şi un ceas de argint.

Un elicopter a dus rămăşiţele la Berna, unde medicii legişti au descoperit că AND-ul aparţine unui cetăţean german, născut în 1943, care a dispărut în timpul unei ascensiuni pe 11 august 1987.

Un salvamontist a spus că bărbatul avea încălţăminte “nepotrivită” pentru gheaţă, sugerând că a alunecat pe gheţar şi a căzut într-o crevasă. Ambele picioare erau desprinse de trup, ceea ce arată forţa căzăturii.

Descoperirea a venit la scurt timp după ce au fost găsite, în gheţarul Tsanfleuron, rămăşiţele unui cuplu elveţian ce dispăruse în urmă cu 75 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS