22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranța: Un bărbat care purta o armă albă, arestat la Turnul Eiffel

Franța: Un bărbat care purta o armă albă, arestat la Turnul Eiffel

Un bărbat care avea asupra lui o armă albă a fost arestat în timp ce încerca să forțeze unul din controalele de securitate la Turnul Eiffel din Paris, sâmbătă seara, către ora 23.30, a anunțat Societatea de exploatare a obiectivului (SETE), într-un comunicat difuzat duminică, transmite AFP.

Bărbatul a fost ‘foarte rapid imobilizat și arestat’, precizează comunicatul. Nicio persoană nu a fost rănită.

Se pare că bărbatul era singur, iar motivațiile sau circumstanțele tentativei sale nu sunt cunoscute, indică sursa citată.

Turnul Eiffel, care în cursul serii arbora culorile clubului de fotbal PSG pentru a saluta sosirea jucătorului brazilian Neymar, primește vizitatori în toate zilele anului și își închide porțile la ora locală 00.45 (22.45 GMT).

‘Forțele de poliție prezente au procedat la o verificare completă a locului și au cerut evacuarea sa către ora 00.30’, cu un sfert de oră mai devreme decât în mod obișnuit, menționează comunicatul.

Societatea de exploatare salută faptul că ‘procedurile de izolare a monumentului au fost perfect aplicate la sol și pe etaje’.

Nu a fost comunicat numărul vizitatorilor prezenți în momentul incidentului.

Franța a fost vizată din ianuarie 2015 de un val de atentate jihadiste, soldate cu 239 de morți, cele mai recente fiind îndreptate mai ales împotriva forțelor de ordine.

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS