24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR Calători a suspendat trenurile spre Serbia din cauza unor datorii vechi neplătite de JSC Srbija Voz

CFR Calători a suspendat trenurile spre Serbia din cauza unor datorii vechi neplătite de JSC Srbija Voz

Compania de stat CFR Calatori au luat masura de a opri la granita, din 1 august, trenurile de calatori care circula spre Serbia, din cauza unor datorii mai vechi, neplatite de compania nationala de transport pe calea ferata JSC Srbija Voz, au anuntat joi reprezentanti ai companiei, potrivit HotNews.ro.
„CFR Calatori a suspendat de la 1 august trenurile spre Serbia. Compania feroviara din Serbia are o datorie mare la noi. Ne straduim de ceva vreme sa o recuperam. Am facut multe demersuri oficiale pt stabilirea unor intalniri bilaterale in care sa ajungem la o intelegere, fara niciun rezultat”, au anuntat joi reprezentantii companiei.
Astfel, pe ruta Timisoara Nord – Stamora Moravita – Vrsac, trenurile internationale de calatori circula doar pana in statia Stamora Moravita, judetul Timis.
Reprezentantii CFR Calatori au subliniat ca isi doresc ca aceasta masura sa fie una provizorie, intentionand sa reia cursele spre Vrsac dupa rezolvarea problemei.
CFR Calatori a incheiat anul trecut cu venituri proprii, aferente transportului feroviar, de aproape 1,2 miliarde lei, in crestere cu 7% fata de 2015, si cu un profit de 1,2 milioane de lei, in linie cu rezultatele bugetate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS