16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilier juridic din Ministerul Transporturilor trimis în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de luare de mită și fals intelectual

Consilier juridic din Ministerul Transporturilor trimis în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de luare de mită și fals intelectual

Un consilier juridic din Ministerul Transporturilor a fost trimis in judecata pentru luare de mita si fals intelectual, intr-un dosar instrumentat de ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Maramures. Potrivit unui comunicat al DGA, ca urmare a finalizării urmăririi penale și a activităților realizate de către polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș, la data de 31.07.2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului C.L., consilier juridic în cadrul Ministerului Transporturilor – Direcția Medicală, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, luare de mită în formă continuată (6 acte materiale) și fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale).

Dosarul penal a fost înregistrat în baza unui denunț formulat la D.G.A. – S.J.A. Maramureș de către o persoană care a sesizat faptul că, la data de 27.02.2017, C.L., aflându-se în exercițiul atribuțiilor de serviciu, i-a pretins suma de 650 euro. Acesta a primind efectiv 3000 lei și alte bunuri pentru a nu constata eventuale nereguli cu ocazia verificării condițiilor și criteriilor specifice realizării de activități de testare psihologică a personalului cu atribuții în siguranța transporturilor, astfel încât, în raportul de control, să facă propuneri corespunzătoare, iar cabinetul psihologic al denunțătoarei să obțină avizarea pe anul 2017 a certificatului de agreare.

În fapt, în perioada 15.03.2016 – 14.03.2017, inculpatul C.L., fiind membru în mai multe comisii de control desemnate de către conducerea ministerului susmenţionat să efectueze verificările necesare fie acordării certificatului de agreare, fie avizării anuale a respectivului document şi a respectării reglementărilor legale privind efectuarea examinărilor medicale şi psihologice în condițiile unui ordinul comun al Ministerului Transporturilor şi Ministerului Sănătăţii, la 7 cabinete/ unități psihologice din mai multe județe, a pretins în mod ilegal de la reprezentanții acestora sume de bani în cuantum total de 3.300 euro, primind efectiv 7.250 lei, 650 euro și alte bunuri pentru a nu constata eventuale nereguli.

De asemenea, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul C.L., în calitate de membru al acelorași comisii, cu ocazia verificărilor efectuate la 5 unităţi medicale/psihologice din județele Maramureş și Satu-Mare, a falsificat cinci procese verbale cu prilejul întocmirii acestora, atestând împrejurări necorespunzătoare adevărului, în scopul producerii de consecințe juridice. Ulterior, C.L. l-a instigat și pe celălalt membru al comisiei să semneze înscrisurile menționate, acesta din urmă dând curs solicitării, în condițiile în care nu s-a deplasat efectiv la sediile unităților controlate și nu a efectuat verificările necesare.

La instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijin din partea Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș.

Dosarul a fost înaintat spre judecare către Tribunalul Maramureș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS