21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertizări de temperaturi caniculare în Bosnia și Herțegovina

Avertizări de temperaturi caniculare în Bosnia și Herțegovina

În Bosnia și Herțegovina (BiH), în intervalul 1-4 august, se va înregistra o creștere semnificativă a temperaturilor în aproape toate regiunile acestei țări, fiind emise coduri de avertizare.

Sunt emise Cod Roșu pentru regiunile: Banja Luka, Bihac, Mostar, Trebinje, Prijedor, Tuzla și Cod Portocaliu pentru zonele: Sarajevo, Livno, Foca și Vișegrad, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Se recomandă cetățenilor români ca, înainte de a porni spre Bosnia și Herțegovina (BiH), să consulte paginile de Internet http://www.meteoalarm.eu — secțiunea dedicată acestei țări, http://bihamk.ba/, pentru informații actualizate permanent și să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii, și să aibă la dispoziție suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare în situații de caniculă.

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733207447 și +38761428354, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular al României la Sarajevo: +38761428354.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://sarajevo.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația de mobil „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS