16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiect: Casele de marcat cu jurnal electronic ar putea fi obligatorii de la 1 mai 2018 pentru toţi agenţii economici

Proiect: Casele de marcat cu jurnal electronic ar putea fi obligatorii de la 1 mai 2018 pentru toţi agenţii economici

Operatorii economici ar putea fi obligaţi ca, din 1 mai 2018, să utilizeze doar case de marcat cu jurnal electronic, conform unui proiect de ordonanţă publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), potrivit economica.net.
„Până la data de 31august 2017, prin ordin comun al ministrului Finanţelor Publice şi al ministrului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, se aprobă procedura de avizare tehnică a modelelor de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic. Până la data de 31 august 2017, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF, n.r.), se aprobă informaţiile conţinute în registrul naţional de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţe şi în sectoarele municipiului Bucureşti, după caz, precum şi metodologia şi procedura de înregistrare a acestora. Începând cu data de 1 februarie 2018, Comisia de autorizare a distribuitorilor pentru aparate de marcat electronice fiscale avizate tehnic, autorizează numai distribuitori pentru aparatele de marcat electronice fiscale echipate cu jurnal electronic. Începând cu data de 1 mai 2018, se interzice comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rolă jurnal (de generaţie veche)”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului.
Potrivit documentului, începând cu data de 1 mai 2018, toţi operatorii economici care au obligaţia de a utiliza aparate de marcat potrivit legii, vor trebui să aibă numai case de marcat cu jurnal electronic.
De asemenea, în Nota de fundamentare se precizează că termenul limită până la care îşi menţin valabilitatea avizele/autorizaţiile privind distribuţia aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rolă jurnal este 30 aprilie 2018.
Până la data de 1 iunie 2018, prin Ordin al preşedintelui ANAF, se aprobă procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi data începând cu care acestea se conectează la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS