5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectori DSP, destituiţi pentru nerealizarea Programului Național de Vaccinare

Directori DSP, destituiţi pentru nerealizarea Programului Național de Vaccinare

Ministrul sănătății, Florian Bodog a luat decizia de a schimba conducerea executivă a unor Direcții de Sănătate Publică, în urma analizei raportărilor din teritoriu și a evaluării de performanță în cazul implementătii campaniei națională de vaccinare

Propunerea de  schimbare a reprezentanților DSP a fost prezentată premierului Mihai Tudose, în scopul eficientizării activității instituțiilor de sănătate publică la nivel local.

Un număr de 5 direcții de sănătate publică din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală, aici rata de vaccinare este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului național de vaccinare a pus în mișcare o serie de acțiuni și sancțiuni menite să îmbunătățească performanța acestor organisme locale.

În acest scop, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din următoarele județe: Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

Vaccinarea împotriva bolilor contagioase și periculoase, ca rujeola, este o prioritate națională. Vaccinul ROR reprezintă o soluție sigură, disponibilă și eficientă pentru a proteja viața și sănătatea copiilor.

Pentru a avea succes deplin pentru a imuniza cât mai mulți copii este important ca această campanie de vaccinare să fie sprijinită de către părinți și de către toate instituțiile implicate în asigurarea serviciilor de sănătate publică. Ministerul Sănătății va continua campania de vaccinare împotriva rujeolei până când fiecare părinte va fi corect informat cu privire la necesitatea vaccinării împotriva bolilor contagioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS