14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei români, morţi şi şase răniţi într-un grav accident rutier în Ungaria

Trei români, morţi şi şase răniţi într-un grav accident rutier în Ungaria

Trei români au murit şi alţi 6 sunt răniţi în urma unui accident, petrecut în această dimineaţă, în Biharkeresztes, în estul Ungariei, pe Autostrada 42, după ce microbuzul, cu număr de înmatriculare bulgăresc, în care se aflau s-a ciocnit cu un tir înmatriculat în Polonia, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei locale. Victimele sunt două femei şi un bărbat, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.
Purtătorul al Spitalului Kenézy Gyula din Debrecen a spus că un bărbat de vârstă mijlocie a suferit serioase răni la faţa şi piept şi este internat la terapie intensivă în stare critică, iar un altul a fost operat şi se află în afara pericolului.
„Consulatul General al României la Gyula are în atenţie accidentul produs în dimineaţă zilei de 25 iulie a.c. şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetăţeni români, precum şi cu rănirea altor 6 cetăţeni români, care au fost transportaţi şi internaţi la spitale din proximitate”, a precizat MAE, într-un comunicat.
Potrivit sursei citate, toate cele 9 victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. „Până în prezent, circumstanţele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate”, arată MAE.
O echipa mobilă împreună cu şeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgenţă, la locul accidentului şi la spitalele din zona pentru a acordă sprijinul necesar.
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că doi răniţi sunt în stare gravă şi sunt internaţi la spitalul din Debrecen. Ceilalţi patru au „leziuni mai puţin grave”, a menţionat acesta.
Întrebat dacă răniţii vor fi aduşi în România, Raed Arafat a precizat că se aşteaptă „decizia medicilor de acolo”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS