6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Turismului vrea sa infiinteze Organizatia de Management al Destinatiei pentru promovarea destinatiilor locale

Ministerul Turismului vrea sa infiinteze Organizatia de Management al Destinatiei pentru promovarea destinatiilor locale

Ministerul Turismului a elaborat un proiect de Ordonanta de Guvern prin care vrea sa infiinteze Organizatia de Management al Destinatiei (OMD), pentru promovarea destinatiilor Romaniei, argumentand ca implementarea acestui concept va permite dezvoltarea turismului, cu implicatii directe in cresterea circulatiei turistice, a volumului de incasari din turism atat la nivel local, cat si la nivel national, informează News.ro.

Din OMD vor face parte reprezentanti ai statului, dar si ai unitatilor private de cazare si alimentatie publica, care vor decide impreuna in cadrul organizatiei cum se vor cheltui banii pentru promovarea unei anumite destinatii.

Pana in prezent, aceasta decizie era luata la nivelul primariei sau al consiliului judetean, intrucat destinatia sumelor stranse la nivelul unei primarii sau consiliu judetean din taxa de promovare este decisa de consilieri.

„Prin infiintarea Organizatiei de Management al Destinatiei (OMD) se urmareste coalizarea organizatiilor si a factorilor interesati pentru dezvoltarea, valorificarea potentialului turistic si coordonarea destinatiei turistice”, arata un proiect de Ordonanta publicat in dezbatere de Ministerul Turismului.

Organizatia de Management al Destinatiei (OMD) va fi o entitate cu personalitate juridica, care va include reprezentanti ai autoritatii publice locale din componenta destinatiei, reprezentanti ai organizatiilor/federatiilor patronale din turism, sau reprezentanti ai mediului privat din turism in baza unui parteneriat, „care asigura realizarea politicii de marketing si gestionarea coordonata a componentelor destinatiei in scopul dezvoltarii si valorificarii potentialului turistic al destinatiei”.

O destinatie turistica poate fi o unitate administrativ teritoriala (judet, municipiu, oras, comuna) sau parte a unei unitati administrativ teritoriale, in functie de amplasamentul resurselor naturale si antropice, precizeaza autorii documentului.

„Organizatia de Management al Destinatiei va avea ca principala atributie managementul si marketingul regiunii/localitatii ca destinatie integrata de calatorie”, se precizeaza in document.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS