6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 militari americani răniţi în timpul exerciţiilor de la Câmpia Turzii

12 militari americani răniţi în timpul exerciţiilor de la Câmpia Turzii

Un număr de 12 militari americani s-au rănit în timpul unui exercițiu de parașutare, în cadrul Swift Response 17-1, ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, informează Agerpres.

Potrivit reprezentantului armatei americane, Brent M. Williams, din cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, ofițer care se ocupă de comunicare, cei 12 militari care au suferit răni în urma parașutării au fost internați la Spitalul Militar. În urma tratării medicale, zece vor fi externați în decurs de 24-48 de ore, iar alți doi urmează să rămână internați pentru tratament și observații.

Brent Williams a precizat că starea tuturor celor 12 militari este stabilă, iar rănile au fost minore.

”Acest tip de operațiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc. Liderii noștri fac eforturi să reducă acest risc și să identifice măsurile de siguranță și să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul. Am efectuat și eu asemenea antrenamente, am sărit cu parașuta din avion, nu este deloc o aterizare ușoară”, a declarat Brent William, telefonic, corespondentului AGERPRES.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS