21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMitropolitul Olteniei a slujit la hramul Mănăstirii Dobrița, județul Gorj

Mitropolitul Olteniei a slujit la hramul Mănăstirii Dobrița, județul Gorj


De praznicul Sfântului Slăvit Prooroc Ilie Tesviteanul, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii “Sfântul Ilie”, din localitatea Dobriţa. judeţul Gorj.
A devenit o tradiţie a ultimilor ani ca, în ziua de prăznuire a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, IPS Părinte Mitropolit Irineu să fie prezent în mijlocul obştii monahale şi a crdincioşilor de la aşezământul monahal din Dobriţa Gorjului de sub munte. Şi anul acesta, la ceas de aleasă sărbătoare, Mitropolitul Olteniei a săvârşit Sfânta Liturghie la altarul de vară al Mănăstirii, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, răspunsurile la strană fiind date de către Grupul psaltic al Catedralei mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova. Evenimentul duhovnicesc a adunat câteva sute de credincioşi care au venit să-şi plece genunchii la rugăciune întru cinstirea Sfântului Prooroc Ilie, chiar dacă a fost o zi lucrătoare.
Aşezământul monahal de la Dobriţa a fost ridicat între anii 2005 – 2008, pentru a deservi îndeosebi nevoile spirituale ale pacienţilor cu afecţiuni pulmonare de la Spitalul de pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, la iniţiativa părintelui ieromonah Irineu, cu sprijinul Consiliului Judetean Gorj şi al Mitropoliei Olteniei. Slujba de târnosire a bisericii, care a primit şi hramul “Naşterea Maicii Domnului”, a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, la 20 iulie 2010. Într-un timp foarte scurt, sfântul locaş a devenit loc de pelerinaj pentru mulţi credincioşi care apreciază în mod deosebit frumuseţea bisericii de aici, construită în totalitate din lemn, în stil maramureşan, precum şi zona de un pitoresc aparte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS