17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea privind excluderea avizului CSAT la numirea șefului DGPI, promulgată de președintele Iohannis

Legea privind excluderea avizului CSAT la numirea șefului DGPI, promulgată de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care exclude avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării la numirea în funcție a șefului Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) din cadrul Ministerului de Interne, informează Agerpres.
Șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne.
Legea a fost contestată de senatorii PNL la CCR, însă Curtea a respins obiecția de neconstituționalitate.
În forma propusă de Guvern, directorul general al DGPI era definit ca fiind cadru militar în activitate, numit în funcție prin decizie a premierului la propunerea ministrului de Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
Senatul, în calitate de for decizional, a modificat actul normativ în sensul că directorul general al DGPI este numit și eliberat din funcție de către ministrul de Interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS