16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANSVSA: Amenzi în valoare de 28.000 de lei și marfă stricată confiscată pe litoral

ANSVSA: Amenzi în valoare de 28.000 de lei și marfă stricată confiscată pe litoral

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat, vineri, amenzi în valoare de 28.000 de lei în urma controalelor efectuate pe litoral în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, a anunțat, într-un comunicat de presă, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Astfel, au fost verificate 38 de unități localizate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.
Potrivit sursei citate, în urma controalelor s-au constatat deficiențe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție și etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
‘Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, cinci restaurante, patru magazine alimentare, două unități tip fast food, un bufet și un laborator au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 28.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la comercializare 10 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare’, notează ANSVSA.
Autoritatea de control precizează că, prin intermediul Direcției Sanitară Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Numărul de telefon va funcționa în paralel cu Call-Center-ul ANSVSA (0800.826.787), apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS