16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMApN pregătește o aeronavă C-27J Spartan pentru eventuale misiuni în Muntenegru pentru stingerea incendiilor de pădure

MApN pregătește o aeronavă C-27J Spartan pentru eventuale misiuni în Muntenegru pentru stingerea incendiilor de pădure

Colegiul Ministerului Apărării Naționale a decis inițierea demersurilor privind pregătirea în regim de urgență a unei aeronave C-27J Spartan echipată pentru stingerea incendiilor pentru a desfășura misiuni de intervenție în sprijinul autorităților muntenegrene, urmând ca dislocarea aparatului de zbor să se facă la solicitarea acestora, informează Agerpres.
Decizia a fost luată în cadrul ședinței Colegiului MApN organizată, miercuri, pentru analiza problemelor aferente trimestrului al III-lea al anului și a fost prezidată de ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu.
„Pe agenda discuțiilor au fost incluse subiecte referitoare la analiza derulării programelor de înzestrare a armatei, formularea propunerilor MApN cu privire la rectificarea bugetară, precum și o evaluare a stării sistemului medical militar, prilej cu care a fost aprobat proiectul de extindere și modernizare a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).
Cu acest prilej, a fost analizată solicitarea formulată de Republica Muntenegru către Centrul NATO de Coordonare a Răspunsului la Dezastre pentru acordarea de sprijin în lupta contra incendiilor de pădure ce afectează această țară.
Colegiul MApN este organ cu rol consultativ constituit la nivelul MApN, abilitat să analizeze și să propună ministrului Apărării Naționale măsuri în legătură cu documentele ce vizează problemele majore ale armatei.
Colegiul își desfășoară activitatea în ședințe ordinare trimestriale sau în ședințe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea și înzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni în comun cu armatele altor țări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS