10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia a amânat aprobarea unei legi, prin care sute de mii de copii ai imigranţilor ar putea primi automat cetăţenie

Italia a amânat aprobarea unei legi, prin care sute de mii de copii ai imigranţilor ar putea primi automat cetăţenie

Premierul Italiei, Paolo Gentiloni, a declarat luni după-amiază că nu există condiţiile potrivite pentru a aproba o lege, care ar urma să dea automat cetăţenie italiană copiilor imigranţilor din Peninsulă, informează economica.net, citând News.ro.
Prin această lege, 800.000 de persoane ar fi primit automat cetăţenie italiană. Însă, proiectul legislativ a fost amânat după ce a avut nevoie de ani pentru a ajunge pe masa Senatului.
Multe ţări europene au decis deja să acorde automat cetăţenie pentru copii migranţilor, care s-au născut pe teritoriul naţional, deşi condiţiile acordării cetăţeniei sunt extrem de variate în UE.
Coaliţia italiană vrea să acorde cetăţenie pentru copii imigranţilor care s-au născut sau au ajuns înainte de a împlini vârsta de 12 ani în Italia.
Totuşi, aceştia trebuie să petreacă cinci ani în sistemul educaţional din Peninsulă.
Deşi este dificil pentru imigranţi să obţină cetăţenie atunci când nu au niciun părinte italian, 201.501 de persoane au primit cetăţenie italiană doar în 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS