8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA doua rundă de negocieri pentru Brexit

A doua rundă de negocieri pentru Brexit

Negociatorii pentru Brexit ai Marii Britanii și ai Uniunii Europene au început luni, la Bruxelles, o a doua rundă de discuții privind condițiile ieșirii Londrei din blocul comunitar, promițând ”să treacă la treabă”, transmite Reuters.
„Am avut un start bun luna trecută (la prima rundă de negocieri, când s-a stabilit în special calendarul — n.r.), dar acum intrăm în substanța chestiunii”, a declarat presei secretarul britanic pentru Brexit, David Davis, în timp ce era primit la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles de negociatorul-șef al UE, Michel Barnier.
Cei doi oficiali au refuzat să facă alte comentarii, Barnier spunând doar că vor informa joi media, după ce echipele lor vor petrece patru zile discutând despre o serie de aspecte prioritare.
Începând de luni după-amiază, ștafeta va fi preluată de trei grupuri de negociatori care au fost create pentru a aborda drepturile cetățenilor, acordul financiar și alte teme ale „divorțului”, precum și de coordonatori, care se ocupă de chestiuni având legătură cu Irlanda de Nord și cu „gestionarea” acordului de ieșire din UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS