14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Minor arestat preventiv pentru furt

Dolj: Minor arestat preventiv pentru furt

Polițiștii Secţiei 5 Poliţie Craiova au prins în flagrant patru minori, suspecți de furt calificat, comis prin efracție, în dauna unei societăți comerciale. Pe numele unuia dintre minori a fost emis mandat de arestare preventivă. 

Furtul a fost sesizat pe 13 iulie la ora 3.10, prin apel 112 de la dispeceratul unei societăți de pază. Cei care au sunat au anunțat că la magazinul aparținând unei societăți comerciale situate în municipiul Craiova, str. Aleea Hortensiei, s-a declanșat sistemul de alarmare antiefracție, la fața locului s-a deplasat un echipaj mobil de siguranță publică din cadrul Secției 5 Poliție Craiova care a reușit si depisteze în apropierea locului faptei pe minorii: C.A. , de 14 ani, R. I., de 11 ani, A. G., de 13 ani și N. E. de 12 ani, toți domiciliați în municipiul Craiova, jud. Dolj, polițiștii stabilind că aceștia sunt principalii suspecți de comiterea infracțiunii de furt calificat în dauna magazinului anterior menționat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii craioveni au stabilit că cei patru minori au pătruns în interiorul magazinului, prin forțarea ușii de acces și au sustras din interior mai multe pachete de țigări și suma de 127 lei, bunuri ce au fost recuperate și restituite reprezentantului societății comerciale.

Polițiștii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar împotriva minorului C. A., de 14 ani, s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, suspectul fiind reținut pe bază de ordonanță pentru 24 ore și introdus în C.R.A.P. din cadrul IPJ Dolj.

Ulterior, în data de 14.07.2017, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă, inculpatul C. A., de 14 ani, a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar instanța de judecată, în urma analizării probatoriului administrat, a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS