17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul i-a cerut ministrului Sănătății să ia măsuri pentru ca românii să înțeleagă necesitatea vaccinării copiilor

Premierul i-a cerut ministrului Sănătății să ia măsuri pentru ca românii să înțeleagă necesitatea vaccinării copiilor

Premierul Mihai Tudose a precizat că, în România, sunt 180.000 de copii nevaccinați de rujeolă și 80.000 – la poliomielită, cerându-i ministrului Sănătății, Florian Bodog, să stabilească „un procedeu” prin care să înțeleagă toți românii necesitatea vaccinării copiilor, informează Agerpres.
„Sunt 180.000 de copii nevaccinați de rujeolă și 80.000 nevaccinați la poliomielită (…) Nu e bine”, a declarat Tudose la începutul ședinței de Guvern de joi.
Totodată, șeful Executivului i-a solicitat ministrului Sănătății să stabilească un procedeu prin care românii să înțeleagă necesitatea vaccinării copiilor.
„Cel târziu săptămâna viitoare, să aveți împreună cu presa din România, cu tot ceea ce înseamnă mijloc de comunicare, să stabiliți un procedeu prin care să înțeleagă toți românii că trebuie să fie vaccinați copiii. Nu se poate așa ceva, fiindcă înțeleg că vaccinurile le avem, dar nu reușim să ajungem cu el la destinatari”, a mai afirmat Tudose

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS