16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeru: Grevă și acțiuni de protest în Cusco, cu efecte asupra vizitării obiectivelor turistice

Peru: Grevă și acțiuni de protest în Cusco, cu efecte asupra vizitării obiectivelor turistice

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Peru – orașul Cusco, pentru obiectivul turistic Machu Picchu că, din cauza ultimelor evoluții ale grevei inițiate de sindicatul profesorilor (SUTEP) din Cusco, trebuie evitată deplasarea în zonă pentru următoarele zile, având în vedere derularea și a unui protest de 48 de ore, tot în regiunea Cusco.

Protestatarii au blocat calea de acces care face legătura între Cusco și Urubamba, localitatea de unde se face plecarea către Machu Picchu. Sunt blocate, temporar, căile ferate și drumurile principale de acces în Cusco, precum și la obiectivul turistic Machu Picchu.

Compania de căi ferate, Perurail, care operează și linia turistică Urubamba – Machu Picchu, a anunțat că va relua cursele, cel mai probabil, vineri, 14 iulie 2017, însă nu se poate garanta această operaţiune, din cauza protestelor în desfășurare. Pentru potențarea efectelor, protestatarii au blocat, în principal, rutele de acces către obiectivele turistice.

Se recomandă consultarea paginilor de Internet ale companiilor peruane de transport local cu privire la obţinerea informaţiilor actualizate referitor la serviciile de transport garantate şi a intervalelor de timp în care circulaţia mijloacelor de transport se derulează normal. Totodată, se recomandă consultarea agențiilor de turism cu privire la situația din regiunea pentru care se achiziționează pachetele turistice.

Cetățenii români afectați de situație pot solicita asistență consulară la numărul de telefon ale Ambasadei României la Lima: +5114409396, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de urgență: +51989483013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lima.mae.ro şi  www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS