10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘefa DNA, așteptată la Parlament

Șefa DNA, așteptată la Parlament

Laura Codruţa Koveşi, şefa Direcției Naţionale Anticorupție, este așteptată, luni, în legislativ, după ce comisia care anchetează corectitudinea alegerilor prezidenţiale din 2009 i-a adresat o nouă invitație, după ce primele două au fost declinate. Un al treilea refuz ar putea atrage plângeri la Ministerul Justiţiei şi la Parchet. Șefa DNA a refuzat primele două invitații invocând că nu are informaţii despre cele cercerate, invocând totodată o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare.

Preşedintele comisiei de anchetă, Oana Florea, declara pentru News.ro că, deocamdată, nu a primit vreun răspuns oficial cu privire la prezenţa Laurei Koveși la ședința care va începe la ora 11.30.

Social-democrata a amintit că, recent, Curtea Constituțională a stabilit că, în baza principiului colaborării loiale între instituţii, sunt obligate să dea curs invitației persoanele care ocupă funcţii într-o instituţie publică ce nu se află sub control parlamentar.

Cât privește o eventuală plângere împotriva Laurei Koveși, o decizie se va lua în comisie prin votul membrilor.

Scandalul a izbucnit după ce consultantul politic Dan Andronic a susţinut că, în noaptea alegerilor, a participat la o întâlnire de taină, acasă la fostul ministru Gabriel Oprea, la care au mai fost prezenți Laura Kovesi, pe atunci procuror general, George Maior, la acea vreme director al Serviciului Român de Informații și prim-adjuctul său, Florian Coldea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS