16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStare de urgență în Canada, în urma unor incendii de vegetație ce au dus la evacuarea a peste 7.000 de persoane

Stare de urgență în Canada, în urma unor incendii de vegetație ce au dus la evacuarea a peste 7.000 de persoane

Autoritățile din provincia canadiana British Columbia au declarat stare de urgență, din cauza celor peste 180 de incendii cu care se confrunta, ce au dus la evacuarea a circa 7.000 de persoane, relatează Hotnews. Incendiile amenință mai multe comunități din centrul provinciei  British Columbia, iar cel mai puternic dintre ele, Gustafsen, aflat in apropiere de orasul 100 Mile House, la 400 de kilometri nord de Vancouver, acoperea sâmbătă după-amiază aproximativ 3.200 de hectare. Circa 120 de pompieri erau mobilizați pentru a-l stinge.

„Potrivit așteptărilor, incendiul se va extinde substanțial în urmatoarele ore, iar creșterea va depinde de vreme și de vânt”, a anuntat agenția BBC News, cerând oamenilor să fie precauți și să evite zonele afectate.

Guvernul federal a dat asigurări că monitorizează situația și că este pregatit sa ofere asistență la nevoie. În plus, alte provincii din țară și-au oferit deja ajutorul. De exemplu, provincia Saskatchewan a trimis trei avioane si 30 de pompieri, dar si personal auxiliar. În total, săptămâna viitoatoare, aproximativ 260 de pompieri din afara provinciei ar urma sa ajungă în British Columbia, a anunțat John Rustad, ministrul pentru Resurse Naturale.

Autoritatile forestiere au afirmat că fulgerele, vântul puternic și temperaturile ridicate au contribuit la raspândirea flăcărilor, astfel că incendiile acoperă în prezent sute de kilometri pătrați de vegetație uscată.

British Columbia se confruntă, ăn medie, cu 2.000 de incendii pe an, dar majoritatea sunt stinse sau controlate în decurs de 24 de ore. Aceasta este pentru prima dată când autoritățile din British Columbia declară stare de urgență în ultimii 14 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS