5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă DNA cu privire la afacerile lui Dragnea în Brazilia şi Tel Drum

Anchetă DNA cu privire la afacerile lui Dragnea în Brazilia şi Tel Drum

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte din dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia. Dosarul penal este deschis, conform DNA, din 19 februarie 2016.

„Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanți ai mass media determinate de publicarea unei investigații jurnalistice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele :

O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupție și asimilate corupției.

După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia. raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, preciyăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează în informarea de presă.

Jurnaliștii de investigații de la Rise Project au publicat, joi, un raport clasificat al serviciului secret al Ministerului de Interne, DGIPI, potrivit căruia șeful PSD, Liviu Dragnea ar fi „deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”, fapt pe care Dragnea l-a negat întotdeauna. Chiar în ziua în care apare documentul secret al DGIPI, redacția Rise Project a fost vizitată de o echipă ANAF. Liviu Dragnea s-a distanțat de această acțiune în forță, spunând că are sentimentul că se dorește compromiterea sa și a cerut ministrului de Finanțe și șefului ANAF să dea explicații privind prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS