20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima întâlnire faţă în faţă între Donald Tump şi Vladimir Putin

Prima întâlnire faţă în faţă între Donald Tump şi Vladimir Putin

Preşedintele american Donald Trump urmează aibă vineri prima întâlnire faţă în faţă cu liderul rus Vladimir Putin la summit-ul G20 desfăşurat în oraşul german Hamburg.

Ambii au declarat doresc repare legăturile bilaterale, care au fost afectate de crizele din Siria şi Ucraina şi, de asemenea, de presupusă implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, scrie BBCNews în pagină electronică.

Înaintea reuniunii G20, 76 de poliţişti au fost răniţi în ciocniri cu protestatarii. Mitinguri de masă sunt aşteptate vineri.

Liderii lumii se confruntă cu propriile lor diviziuni în ceea ce priveşte schimbările climatice şi schimburile comerciale.

Trump-Putin faţă în faţă. Care sunt principalele probleme de discuţie?

Cei doi lideri urmează se întâlnească vineri dupăamiază în paralel cu summit-ul G20.

Mass-media ruseşti au declarat întâlnirea va dura o ora, dar alte informaţii apărute mai târziu sugerează ar putea fi de aproximativ 30 de minute.

Se aşteaptă cei doi preşedinţi se concentreze în principal asupra problemelor din Siria şi Ucraina.
Joi, Donald Trump a folosit un discurs în capitală poloneză Varşovia pentru a cere Rusiei oprească „destabilizarea” Ucrainei şi a altor ţări.

Moscova ar trebui, de asemenea, pună capăt sprijinului pentru „regimurile ostile„, cum ar fi cele din Siria şi Iran şi se alăture comunităţii naţiunilor responsabile”, a mai spus preşedintele american.
Preşedintele Trump a cerut Rusiei se alăture „luptei împotriva duşmanilor în apărarea civilizaţiei în sine„.

Kremlinul a respins comentariile.
Rusia a anexat Peninsula Crimeea din sudul Ucrainei în 2014 şi este acuzată trimite trupe şi arme separatiştilor din estul Ucrainei.

Moscova neagă afirmaţiile, dar admite „voluntarii” ruşi lupta cu rebelii.

În Siria, Washingtonul susţine anumite grupări armate de opoziţie, în timp ce Moscova este principalul aliat al preşedintelui Bashar al-Assad.

Şi, rămâne de văzut dacă chestiunea presupusei interferenţe a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 va apărea la discuţiile Trump-Puţin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS