7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA spun că vor folosi forţa militară împotriva Phenianului, "dacă trebuie"

SUA spun că vor folosi forţa militară împotriva Phenianului, „dacă trebuie”

Statele Unite declară că vor folosi „forţele militare considerabile” în Coreea de Nord „dacă trebuie”, în urma testului cu rachetă cu rază lungă de acţiune de marţi, scrie BBCNews.
Ambasadoarea Statelor Unite pe lângă Naţiunile Unite, Nikki Haley, a avertizat că lansarea, marţi, de către Coreea de Nord a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) „a închis rapid posibilitatea unei soluţii diplomatice”.
„Statele Unite sunt pregătite să utilizeze întreaga gama a capacităţilor sale pentru a ne apăra pe noi înşine şi pe aliaţii noştri”, a declarat ea pentru Consiliul de Securitate al ONU, reunit marţi seară de urgenţă pentru a discuta despre acest test.
Haley a mai spus că o nouă rezoluţie împotriva Phenianului va fi depusă la Organizaţia Naţiunilor Unite.
Ea a descris testul că o escaladare militară ascuţită şi, de asemenea, a ameninţat că vor fi impuse restricţii comerciale.
După mesajul său, SUA şi Coreea de Sud au tras mai multe rachete în Marea Japoniei, că parte a exerciţiilor militare desfăşurate.

Dar, autorităţile de la Phenian au spus că nu va negocia dacă SUA nu va încheia „politica ostilă” împotriva Coreei de Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS